RockShock

Internetový rockový magazin

Australští Bananagun přivezou do Café V lese psychedelii i exotiku

Text: D-Smack-U Promotion

BANANAGUN jsou pětičlenná kapela z australského Melbourne, jejíž hlavní postavou je Nick van Bakel. Ve své muzice čerpají z mnoha zajímavých vlivů. Stěžejním prvkem jejich psychedelické ódy na přírodu jsou bezpochyby perkuse – dávají vzpomenout na afrobeat Nigerijce Felu Kutiho, brazilské Os Mutantes nebo garážové šedesátky The Monks – je to vzrušující mix šedesátkového pop-rocku, jazzu a spousty exotických prvků.

V červnu 2020 vydali debutové album The True Story Of Bananagun, optimistickou a prosluněnou desku, která v plném světle ukazuje barevný groove, který jí vtiskli.

„Chtěli jsme, aby byla plná života, barev a divoká jako džungle – óda na přírodu,“ vysvětluje zakladatel, kytarista, zpěvák a flétnista Nick van Bakel. Je to přesně ten druh nahrávky, která zdánlivě pochází z desky ze zaprášené krabice z minulosti. Ale jejich vyprodané singly a koncerty dokazují, že se jedná o velmi aktuální záležitost – se svým debutem udělali velký krok pro svůj mix globální tropické psychedelie.

The True Story Of Bananagun je první klasickou nahrávkou, kterou kapela absolvovala jako pětičlenná – původně vznikla jako domácí dema a nápady Nicka Van Bakela. Multiinstrumentalista vyrostl na sledování skate videí a jejich převážně hip-hopového soundtracku z devadesátých let. K Nickovi se přidal jeho bratranec Jimi, který se chopil bicích. Jejich společná láska ke Knize džunglí se stala stěžejním prvkem jejich tvorby. Zbytek kapely jsou jejich přátelé, kteří se k nim přidali hlavně pro vidinu společně stráveného času – Jack Crook (kytara/zpěv), Charlotte Tobin (djembe/perkuse) a Josh Dans (baskytara) tak uzavírají pětičlenné uskupení, jehož název spojuje zdánlivě odlišné věci: „Je to nenásilný konflikt – jako chlápek, který namíří na policajty banánem a řekne jim, ať se neberou tak vážně,“ vysvětlují Bananagun.

Bananagun 7. října 2021 promění v džungli i vršovické Café V lese. Vstupenky v prodeji v síti GoOut za 250 Kč + poplatky, na místě pak za 300 Kč.

Více info:
www.bananagunband.com
www.dsmacku.com
www.cafevlese.cz

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 242

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *