RockShock

Internetový rockový magazin

Návrat strateného syna heavy metalu

Text: Taska Agency
Foto: archív skupiny

Braňo ‘Temo‘ Černák patrí medzi významné osobnosti bratislavskej rockovej scény už od začiatku osemdesiatych rokov. Založil prvú slovenskú heavymetalovú skupinu Halušky, bol pri vzniku kapiel ako Tublatanka, Metalinda, Makar Čudra. Pôsobil v kultovej heavymetalovej dnes už legende druhej polovice osemdesiatych rokov Krakatit.

Okrem iného spieval na albumu Gábora Pressera (Lokomotiv GT, Omega), pôsobil v Gravis a u Kataríny Hasprovej. V deväťdesiatych rokoch mal úspešnú sólovú platňu Satelitte Rock, z ktorej pochádza glamrockový mega hit Barón Prášil. Potom jedenásť rokov hral na gitaru v punkovej legende Slobodná Európa.

V súčasnosti pripravuje druhú sólovú platňu, ktorá je návratom k heavy metalu a hard rocku. Keďže je v súčasnosti situácia, aká je, tak T.E.M.O. zverejnili prvý mix skladby Otrasný žúr z dlho očakávaného albumu s názvom Šedá eminencia. Album bolo z väčšiny nahraté v roku 2019, ale všetky termíny dokončenia v štúdiu Shaark v CZ padli kvȏli covid kríze. Tak skladbu zverejňujú pre radosť fanúšikov a aby sa vedelo, že veci úplne nestoja.

Novinka Otrasný žúrwww.youtube.com
Klasika Barón Prášilwww.youtube.com
Krakatit – Drobné vo vreckáchwww.youtube.com
Slobodná Európa – Vesmírwww.youtube.com

Súvisiace odkazy:
Facebook – www.facebook.com/branotemerafcernak
Bandzone – www.bandzone.cz/_103433


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 224

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *