RockShock

Internetový rockový magazin

Manticora představila druhé video k velmi dobře hodnocené novince To Live To Kill To Live

Text: ViciSolum Productions / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Dánští prog/thrash veteráni MANTICORA představili druhé video z kritikami velmi dobře hodnoceného devátého alba To Live To Kill To Live, které je pokračováním velkého konceptu rozjetého s minulým albem To Kill To Live To Kill z roku 2018. Obě alba jsou založená na 334stránkovém hororovém románu, který napsal zpěvák Lars F. Larsen.

Album bylo hudebním tiskem hodnoceno extrémně vysoko a skupina nikdy během své více jak dvacetileté kariéry tak vysoká hodnocení nedostala. Kapela tak vycítila, že by bylo více než vhodné toto album, které vyšlo 28. srpna, připomenout další video ochutnávkou.

A právě v těchto dnech představili prostřednictvím labelu ViciSolum Productions oficiální lyric video ke skladbě Katana – Death Of The Meaning Of Life. Pocitově velmi silný song je produkován talentovaným chilským video producentem Federicem Bossingou ze společnosti Abstract Chaos. Píseň je opět velmi smutná, hraničí s příběhem vyvolávajícím zoufalství, do kterého se kapela na posledních dvou albech hluboce ponořila a vytvořila onen zmiňovaný velkolepý koncept.

Kytarista Kristian H. Larsen příběh popisuje těmito slovy: „Tato píseň pojednává o příběhu, ve kterém se mladý nizozemský námořník, který se nachází v Hongkongu v roce 1921 – v době, kdy se příběh odehrává –, zamiluje do místní prostitutky a je svědkem toho, jak místní kriminálníci brutálně zavraždí lásku jeho života. Chtěli jsme proto v patřičných barvách vyjádřit tento smutný příběh. Světle modrá barva připomíná místnost, ve které se většina příběhu odehrává, tmavě červená pak evokuje extrémní množství krve, kdy je několik lidí zabito násilným způsobem (zejména pomocí katany). Federico byl přímo nasycen textem, příběhem a všemi našimi nápady a dojmy z tohoto smutného příběhu, a skvěle sladil děj s barvami a obrazy.“

Seznam skladeb To Live To Kill To Live:
01. Katana – The Moths And The Dragonflies / Katana – Mud
02. To Nanjing (instrumental)
03. The Farmerʼs Tale Pt. 3 – Eaten By The Beasts
04. Slaughter In The Desert Room
05. Through The Eyes Of The Killer – Filing Teeth
06. Katana – Death Of The Meaning Of Life
07. Tasered / Ice Cage
08. Goodbye Tina
09. Tasered / Removal
10. Stalin Strikes (instrumental)
11. Ten Thousand Cold Nights
12. Katana – Beheaded

Hudba na obou albech byla částečně nahrávána ve vlastním studiu kapely a míchána v Hansen Studios se světově proslulým producentem Jacobem Hansenem (Volbeat, Destruction ad.), který v minulém století také produkoval první dvě alba Manticory. Samotný román s 334 stránkami byl vydán v květnu 2018 a poté v srpnu 2018 následovalo první album tohoto konceptu.

Manticora vydali od roku 1999 devět kritikami uznávaných alb, cestovali po Evropě, Severní Americe a Japonsku a hráli na prestižních festivalech, jako jsou Wacken Open Air, Sweden Rock Festival, Copenhell, Karmøygeddon, ProgPower USA atd.

Aktuální sestava:
Kristian H. Larsen – kytara
Lars F. Larsen – zpěv
Stefan Johansson – kytara
Kasper Gram – baskytara
Lawrence Dinamarca – bicí

Související odkazy:
www.manticora.dk
www.facebook.com/ManticoraBand
www.vicisolumrecords.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 269

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *