RockShock

Internetový rockový magazin

Slovak Metal Army představuje velmi očekávané čtvrté album Awrizis – Gears Of Fear

Text: Slovak Metal Army / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

AWRIZIS je česká hybridmetalová kapela z Havířova, kterou založil multiinstrumentalista Marek ‘Frodys‘ Pytlik v roce 2011. Jejich hudba je kombinací melodického death, black, thrash a groove metalu.

První EP Awrizis Shapes Of Imagination upoutalo pozornost italského labelu Defox Records, u kterého bylo rovněž vydáno. EP kapela podpořila koncerty v České republice, které velmi ovlivnily přípravu prvního řadového alba Final Hybridation, jež vyšlo jako součást časopisu Pařát a bylo dobře přijato i v zahraničí.

Anglický webzine Global Metal Apocalypse napsal: „Je to takový melancholický, až temně mrazivý produkt vycházející z funky/groove metalu a neúprosného death/thrashe. Česká kapela Awrizis vytvořila takový zvuk, že jejich album Final Hybridation svou brutalitou smete vše, co mu postaví do cesty, jako Johnny z hororového snímku Osvícení. Moderní metalové podbarvení proudí celým albem takovou silou, že nemůžete odolat dalšímu poslechu. Na tomto albu se mi líbí, že má patřičný punc a jsou zde slyšet různorodé kompozice.“

Úspěch prvního alba Awrizis vedl ke spolupráci s českým labelem MetalGate. Split album Damnation & The Rotten Brood (2016 + Desire For Sorrow) a druhé studiové album Dreadful Reflection vyšlo právě pod křídly MetalGate a bylo podpořeno několika turné a videoklipy režírovanými samotným ‘Frodysem‘. Dreadful Reflection zahrnuje také speciální hosty v podobě českých metalových legend, jako jsou Chymus (Isacaarum), Bilos (Malignant Tumor) a Bruno (Krabathor, Hypnos).

Všechny předchozí zkušenosti byly využity při tvorbě třetího alba Gears Of Fear, které bylo natočeno během koronavirové pandemie v roce 2020.

Sestava Awrizis:
Frodys – kytary, zpěv
Vencur – baskytara
Hanz – kytara
Igor – bicí

Ukázky z alba:
The Great Plaguewww.youtube.com/watch?v=6a3aRXXUia0
Dehumanizedwww.youtube.com/watch?v=p1gLl-GfXac

Související odkazy:
www.bandzone.cz/awrizis
www.facebook.com/awrizis
www.youtube.com/user/thefrodys
www.slovakmetalarmy.sk
www.facebook.com/slovakmetalarmy
www.slovakmetalarmy.bandcamp.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 160

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *