RockShock

Internetový rockový magazin

Američtí blackmetalisti Kyrios streamují své debutové EP

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Americké blackmetalové komando KYRIOS představilo 30. října velice očekávané debutové EP Saturnal Chambers. Nahrávka vyšla v limitované edici pouze na kazetách a digitálně u vydavatelství Caligari Records a momentálně ji skupina kompletně streamuje na webovém portálu Black Metal Daily.

Stream EP najdete zde: www.blackmetaldaily.wordpress.com

Když zlověstná přítomnost Saturnu překročila nebesa a rozpoutala na zemi mor, izolaci a chaos, tři členové Kyrios se také spojili a začali kopat hluboko pod zemí, aby z hlubin vytáhli svůj první studiový počin Saturnal Chambers. Trio Hypatian (kytara, baskytara, syntezátory), Satan’s Sword (bicí) a Vornag (zpěv) pochází z okolí New Yorku a ve své muzice ctí náladu původního black metalu, jak ji svého času přinášeli například Emperor, Dissection, Immortal, Mayhem a Enslaved, a ostře řezané rysy po vzoru Deathspell Omega, Abigor a Ved Buens Ende.

Tato konjunkce vlivů čerpá ze starověkých ruin, temných záhad, abstraktních hrůz a chladných hlubin vesmíru, aby vytvořila zvukovou scénu vhodnou pro ‘zamořený rok‘ i aktuální chladný podzim. Tato témata jsou uvedena do života v Satanʼs Swordových uměleckých tapiseriích a Vornagových textových zaklínadlech, které tak doplňují celou alchymii Saturnal Chambers. Všechny skladby byly kapelou nahrány (s výjimkou bicích) v Rock & Roll Gas Station. O mix se postaral Hypatian a mastering byl svěřen do rukou zkušeného Arthura Rizka (Eternal Champion, Sumerlands, War Hungry ad.).

Seznam skladeb Saturnal Chambers:
1. The Utterance Of Foul Truths
2. Saturnal Chambers
3. A Mare In The Wire

www.caligarirecords.bandcamp.com/album/saturnal-chambers

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 229

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *