RockShock

Internetový rockový magazin

Brazilští Speedkiller vydají v prosinci debutové album Midnight Vampire

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Vydavatelství Edged Circle Productions oznámilo, že 11. prosince u nich vyjde úderné debutové album brazilských divočáků SPEEDKILLER nazvané Midnight Vampire.

Speedkiller pocházejí z Brazílie, ze země s nejbohatší historií extrémního metalu. Kvarteto tvoří zpěvák a kytarista Spellcaster, kytarista Summoned, baskytarista Evilspirit a bubeník Hellcrätus. Album Midnight Vampire je jejich první oficiální nahrávkou.

 
Speedkiller oslavují staré bohy své vlasti – masivně vlivnou kultovní scénu 80. let – Vulcano, Sarcófago, Mutilator, Holocausto a samozřejmě Sepulturu, ale také klasická první alba Mystifier či Wicca. Midnight Vampire je plné agresivity i atmosféry. Na rozdíl od ostatních kapel, které se snaží donekonečna vykrádat kultovní desku I.N.R.I. od Sarcófago, jsou Speedkiller při psaní velice trpěliví a snaží se posunout na stejnou úroveň agresivity i samotnou atmosféru jednotlivých skladeb. To je pro kapelu důležitější než samotný styl. Nicméně převážná část Midnight Vampire se nese v příjemně rychlém tempu s doslova ‘starověkými‘ postupy, které jsou nepopiratelně zakořeněny v tradičních brazilských hodnotách.

Výživná porce nové muziky je bezvadně načasovaná – 7 skladeb Midnight Vampire je rozprostřeno na ploše příjemných 27 minut. Výborná je i produkce završená mixem a masteringem Remiho Nygårda (Inculter). O grafické zpracování obalu se pak postaral Jean Nightbreäker (Murdeath).

Titulní skladbu Midnight Vampire si můžete poslechnout na vydavatelském Bandcamp profilu zde: www.edgedcircleproductions.bandcamp.com

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Nightspell
3. Suicide Hell
4. Shadow People
5. Midnight Vampire
6. Valley Of Death
7. Circles Of Blood

Související odkazy:
www.facebook.com/speedkiller666
www.edgedcircleproductions.com
www.facebook.com/edgedcircleproductions

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 249

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *