RockShock

Internetový rockový magazin

Chilská thrashmetalová horda Demoniac vydá v prosinci druhé album

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Velmi očekávané druhé album chilských maniaků DEMONIAC vyjde 11. prosince pod názvem So It Goes u vydavatelství Edged Circle Productions.

Demoniac vznikli v roce 2011 s jasným úmyslem – hrát ten nejzběsilejší ‘fast and furious‘ thrash metal a vrátit zpět do jejich rodného města Limache pořádně agresivní muziku. Mladá sestava, kterou původně tvořili Javier Ortiz (zpěv, kytara), Rodrigo Poblete (bicí), Nicolas Young (sólová kytara) a Vicente Pereira (baskytara), vydala v roce 2012 debutové EP Judgement Of Death.

Po čase opustil kapelu Nicolas Young, a Demoniac tak měli jen tři členy. Kapela pokračovala v této sestavě ještě jeden rok a zaměřila se na tvorbu nových temnějších a rychlejších skladeb ve srovnání s předchozí tvorbou. V roce 2013 zahájili nahrávání dema The Unacceptable Truth, které vyšlo v roce 2014 pod značkou Descarga Metálica pouze na kazetě. Demo získalo velice slušnou odezvu mezi undergroundovými fans a kapela brzy doplnila řady o sólového kytaristu Luciana Leitona. Jeho zdravotní problémy mu bohužel nedovolily delšího setrvání, a tak kapelu brzy opět opustil. O několik měsíců později se skupina vrhla na přípravu nového materiálu pro své debutové album.

Na konci roku 2015 se vrátil původní sólový kytarista Nicolas Young a okamžitě se zapojil do tvůrčího procesu, který vyústil do nahrávání prvního oficiálního alba. Skupina podepsala smlouvu s Witches Brew, u kterých v roce 2017 vyšla první verze debutové nahrávky Intemperance. Počin získal další skvělá hodnocení, což umožnilo skupině sdílet pódium s kapelami, jako je třeba brazilský Violator. V následujícím roce vyšla deska i digitálně a na kazetě u nového vydavatelství Dissonant Death Records.

Od té doby kapela pokračovala v dalším skladatelském procesu pro druhé album So It Goes, jehož nahrávání začalo v polovině roku 2019. Demoniac posunuli svůj charakteristický zvuk do nových výšin (a hloubek), a přestože jsou jejich hudební ‘cesty‘ stále pěkně divoké, mnohé posluchače bude jejich přístup patrně šokovat. Třeba použití klarinetu v téměř dvacetiminutové titulní skladbě patrně hovoří za vše.

Ačkoliv jsou zde zachována tradiční thrashová klišé, nové postupy jsou svým rozsahem až ďábelsky odvážné. Posluchači tak mohou zaujmout hned několik úhlů pohledu, aby je kvintet spolehlivě vyvedl ze spletitých zákoutí a vrátil zpět k thrashovým základům, které jsou ale tentokrát daleko tvrdší, než tomu bylo v minulosti. Svůj podíl na tom má i charismatický projev frontmana Javiera Ortize a skvělý mastering Claudia Salinase (Maestro3 Studio).

Neuplyne týden, aby se neobjevila nějaká nová thrashová nahrávka, ale žádná není rozhodně taková, jako So It Goes od Demoniac. Jihoamerické šílenství je připraveno ovládnout vaši mysl a už teď ji můžete otestovat prostřednictvím titulního songu, který najdete na Bandcamp profilu nového vydavatele Edged Circle Productions zde:
www.edgedcircleproductions.bandcamp.com/track/so-it-goes

Seznam skladeb So It Goes:
1. RSV – Fool Coincidence – Testigo
2. The Trap
3. Extraviado
4. Equilibrio Fatal
5. So It Goes

Starší nahrávky si můžete poslechnout zde:
www.demoniac.bandcamp.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 173

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *