RockShock

Internetový rockový magazin

Horizont posílá Vzkaz v láhvi ztracené generaci

Text: Horizont
Foto: archiv skupiny

V pořadí třetí klip v tomto roce vydaný rockovou kapelou HORIZONT z Luhačovic nese název Vzkaz v láhvi.

Proč zrovna tento název? „Chtěli jsme především upozornit na neschopnost dnešní generace spolehnout se hlavně sám na sebe. Představ si už jen tu hrůzu: skončíš na místě, jako je třeba opuštěný ostrov. Mobil, síť, signál, prostě nic… a tvůj jediný zájem je jakkoliv přežít dnešní den. Jsou to nesmírně stupidní představy, ale v dnešním moderním světě absolutně nemyslitelné, jak vůbec bez moderní technologie fungovat. Vrátíme-li se o pár let zpět, kdy se ještě všechno odvíjelo od toho, jaké bude venku počasí, tak jen pro srovnání posledních deseti let neboli poslední krok doby byl opravdu astronomický,“ nastínil vznik skladby a klipu kapelník Horizontu Honza Černocký.

Klip kapela natáčela v několika lokacích. Převážně se jednalo o Kanárské ostrovy, pak lom v Moravském krasu a mimo jiné taky Luhačovice. „S realizací klipu nám pomohlo i samotné město, za což mockrát děkujeme,“ uvedl dále zakládající člen kapely.

Pro kapely teď příliš dobré období není, ale Horizont stihli uspořádat ve Slavičíně ještě koncem září koncert, a to doslova za minutu dvanáct, než se kvůli pandemií zrušilo téměř všechno. Akci nám Honza zhodnotil jako zdařilou, i když účast poznamenala koronová psychóza a strach z ní. Ale ani tato věc neovlivnila fakt, že akce byla příjemnou chvílí v dnešním ne příliš dobrém čase. Po této akci vydala kapela další dva nové singly. Jeden nese název Zmeškaný hovor. Rychlá svižná skladba, která zabrousí do vztahů. Druhý singl se jmenuje Pepova a byl vydán na popud skalních fandů. Typická oddychová písnička, kterou kapela věnovala Pepovi Zvoníčkovi k jeho kulatým narozeninám a měla být určena jen pro jeden večer. Ovšem stala se tak oblíbenou, že má místo v playlistu každého koncertu kapely.

Zmeškaný hovorwww.youtube.com/watch?v=VY0m9ykF96o
Pepova www.youtube.com/watch?v=OoFJ55BJ0bw

Nové i staré skladby naleznete také na platformách, jako je Apple Music, Spotify, iTunes apod.

„Přeji vám hlavně radost a až toto všechno skončí, tak se tomu spolu všichni zasmějeme a řekneme si, že je čas jít dál. Koncertů, slavností, oslav a společných chvil s našimi přáteli je třeba si vážit, jelikož nejsou vždy samozřejmostí,“ poznamenal Honza.

Související odkazy:
www.horizontofficial.cz
www.facebook.com/SkupinaHorizont
www.bandzone.cz/_112177


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 143

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *