RockShock

Internetový rockový magazin

9. října vyrazí Cocotte Minute a Gaia Mesiah na společné turné

Text: Gaia Mesiah
Foto: archiv skupin

Kapely COCOTTE MINUTE a GAIA MESIAH, které se nesmazatelně zapsaly do naší rockové historie, spojí na podzim síly a vyrazí na společné turné. Gaia Mesiah s divokou a nespoutanou zpěvačkou Markou Rybin i Cocotte Minute s neúnavným Zellerem u mikrofonu mají energie na rozdávání. Dokážou to i během letošního podzimu při společném turné, které je zavede na 12 koncertů do 11 českých a moravských měst.

„Při několika letních společných koncertech jsme zjistili, že si vzájemně sedneme lidsky i muzikantsky, a rozhodli jsme se zkusit to spolu i na podzim,” říká Marka Rybin a její kolega Zeller z Cocotte Minute dodává: „Nenapadá mě silnější spojení na klubové scéně pro tento podzim než to naše. I když má každá kapela svůj vlastní hudební přístup, ve skutečnosti sdílíme stejné základní hodnoty. Věřím, že fanoušci našich kapel to ocení a všichni si to navzdory složité době užijem.”

Turné, které proběhne od 9. října do 11. prosince, vyvrcholí dvěma koncerty v pražském Paláci Akropolis. Ještě předtím ovládnou Gaia Mesiah a Cocotte Minute pódia v Táboře, Bělé pod Bezdězem, Ostravě, Chrudimi, Plzni, Teplicích, Jablonci nad Nisou, Hořovicích, Ústí nad Labem a Čáslavi.

Více informací a vstupenky na  www.gaiamesiah.com.

Gaia Mesiah působila až do roku 2008 na tuzemské rockové scéně jako zjevení. Divoká Marka a její nespoutané kolegyně Santa Morella a Misha, podporované nekompromisním basovým groovem Joshe Stewarta, si svojí neuvěřitelnou energií pravidelně podmaňovaly davy fanoušků. Ti si však museli od rozpadu kapely počkat až do roku 2016, kdy to Gaia Mesiah rozbalila v pražské Akropoli a na Rock For Churchill, a to dokonce i s australským baskytaristou Joshem. O rok později vyrazila kapela v původní sestavě na úspěšné turné a jasně dala vědět, že se nejedná o jednorázový comeback. Následně přišla nabídka na desku, Josh se přestěhoval z Austrálie do Prahy a je jasné, že Gaia Mesiah je definitivně zpět, navíc v plné síle. Do roku 2008 kapela vydala eponymní samizdatové EP (2003), studiová alba Ocean (2005) a Alpha Female (2007) a live album Thank You Dr. Beat (2008). Na začátku loňského roku se znovuobnovená Gaia Mesiah přihlásila s albem Excellent Mistake, které vydala u Warner Music. Letos vydala album Refresh In Golden Hive (Live), atypické živé best of album.
www.gaiamesiah.com
www.facebook.com/gaiamesiah
www.instagram.com/gaiamesiah
www.youtube.com/channel/UCSL3dIhZ36EpApaZwHnwFFg

Cocotte Minute patří mezi absolutní špičku nejen v rámci svého žánru, ale i celé české klubové scény. Skupina je oceňována pro svůj hudební nadhled, přesahující její původní nu-metalové kořeny, a silné české texty. Tvůrčí dvojice Zeller & Czendál v sobě kombinuje přímost ulice v hlase i textech a hudební sofistikovanost. V roce 2004 vydala kapela debutové album Czeko považované za jedno z nejúspěšnějších alb tvrdšího žánru v historii české populární hudby. Následovaly tři další kvalitní a uznávané počiny Proti sobě, Sado Disco vol. 1 a Sado Disco vol. 2. Za zlomové je pak považováno živé videoalbum !Rituál, kmen a srdce a kmen!, které spatřilo světlo světa v létě roku 2015 a následovalo po pětileté pauze v činnosti kapely. Stalo se ‘Albem roku’ v prestižní anketě Žebřík 2016. Poslední EP Veď mě! vzniklo v roce 2018 v Melon FM Studiu ve Vídni v produkci Mika Wolffa, kytaristy rakouských Kontrust.
www.cocotteminute.org
www.facebook.com/CocotteMinuteBand
www.instagram.com/cocotteminute
www.youtube.com/COCOFACTORY

Cocotte Minute &Gaia Mesiah Tour 2020:
09. 10. – Tábor, Milenium
10. 10. – Bělá pod Bezdězem, Sokolovna
15. 10. – Ostrava, Barrák Music Club
16. 10. – Chrudim, R Klub
24. 10. – Plzeň, KD Šeříková
27. 10. – Teplice, klub KNAK
06. 11. – Jablonec nad Nisou, klub Na Rampě
07. 11. – Hořovice, klub Labe
16. 11. – Ústí nad Labem, klub Doma
04. 12. – Čáslav, Grand
10. 12. – Praha, Palác Akropolis
11. 12. – Praha, Palác Akropolis

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *