RockShock

Internetový rockový magazin

Fléda odstartovala nejistou podzimní sezonu 2020 rapem

Text: Martin Brzobohatý
Foto: archiv skupin

Fléda odstartovala letošní podzimní sezonu vyprodaným koncertem rappera MICHAJLOVA. Program vychází do značné míry z jarní dramaturgie, z níž byla řada koncertů přesunuta na podzim (HORKÝŽE SLÍŽE, GAIA MESIAH, MYDY, DENOI). Vzhledem k situaci je postaven především na domácích jménech současného hip-hopu, ale i jiných žánrů. Během několika posledních měsíců dokončila své projekty řada českých i slovenských kapel. Novou desku do Brna přiveze taneční legenda SKYLINE, multižánrové uskupení N.O.H.A., dreampopoví BERT & FRIENDS nebo slovenská indiepopová jednička BILLY BARMAN. Zvláštní pozornost zasluhuje křest alba Nebeský klid z dílny české alternativní skupiny ZRNÍ.

Po úspěšných sériích letních koncertů Hudba na Hrad (hlavní špilberské nádvoří) a Fléda uvádí (Moravské náměstí), které pomohly zmírnit dopady koronavirové pandemie na fungování klubu, přichází klubová sezona, která bude v mnoha ohledech jiná. 8. září vydal provozovatel klubu Lukáš Stara na stránkách Flédy následující ‘Poděkování’: „Přátelé, nejen my nyní vstupujeme do nejdivnější sezony, jakou pamatujeme… slovy klasiků do ‚Nejisté sezony’. Nejisté proto, že nevíme, jaká nařízení se ze dne na den změní a jak případně ovlivní náš klub, program a nejen brněnskou kulturu jako takovou. Přišli jsme o celou jarní sezonu a museli přežít léto, které pro velkoformátový hudební klub v Brně znamená každý rok samo o sobě boj o přežití. Přesto jsme tady a spouštíme program podzimní sezony. Vděčíme za to nejen všem zaměstnancům a spolupracovníkům klubu, umělcům, komerčním partnerům, ale zejména všem hudebním fanouškům, kteří neztratili víru, že se vše jednou v dobré obrátí, a kteří akceptovali a stále akceptují úmorné změny termínů koncertů, na které se těšili a nepožadovali a nepožadují od nás vrácení vstupného, což by pro nás bylo likvidační. Děkujeme všem, kteří nás podrželi v dubnové darovací kampani Koncert o ničem, všem, kteří v létě přišli na koncerty Hudba na Hrad na Špilberku, a všem, kteří nás podpořili na Moravském náměstí na akcích Fléda uvádí. Děkujeme Odboru kultury statutárního města Brna za psychickou i finanční podporu, jíž se nám dostalo a která zásadně pomohla udržet klub naživu, ale také umožnila řadě lidí, kteří v něm pracují (včetně blízkých spolupracovníků navazujících profesí), ustát těžkou životní situaci. Děkujeme. Moc si toho vážíme. Díky vám všem máme nejen my, ale i celý hudební průmysl šanci přežít tyto nelehké časy. Bohužel to vypadá, že situace může být ještě horší. My to ale nevzdáváme, nepřestáváme pracovat a dokonce i v tomto období nacházíme inspiraci a chuť do práce, která se doufejme projeví nejen v klubu, ale také v naší další promotérské činnosti v roce 2021, snad již bez omezení. V příštím roce totiž Fléda oslaví 20 let existence, což si zaslouží něco mimořádného… Jsme šťastní, že můžeme představit náš podzimní program, ale jedním dechem bohužel musíme dodat ‚změna programu vyhrazena’. Snad těch změn nebude moc… Buďte zdrávi!”

Program obsahuje i zahraniční položky, takže pokud se ČR nebude zvenku jevit jako riziková země (kvůli současné hrozící karanténě se minulý týden rozhodl své vystoupení na Echoes na jaro přesunout britský producent Surgeon) nebo nepřijdou nová opatření vlády, dojde na podzim třeba na show rakouské producentské dvojice CAMO & KROOKED, která již dávno vystoupila z omezující škatulky d’n’b a patří k nejprogresivnějším projektům současnosti. Ženský úhel pohledu na široce pojímanou EDM představí původem ukrajinská dýdžejka a producentka JUICY M ve svém tanečním setu pohrávajícím si s prkvy bassu, dubstepu, housu a trapu. Po zrušeném zářijovém dílu festivalu Echoes je tu stále naděje, že se odehrají alespoň zbývající dva pod velením katalánského producenta JOHNA TALABOTA (říjen) a respektovaného německého tvůrce Carstena Nicolaie (listopad), známého jako ALVA NOTO. Na prosinec je naplánován koncert americké hvězdy brassové hudby LUCKY CHOPS.

Z hlediska bezpečnosti nenechal realizační tým klubu nic náhodě a svá stávající bezpečnostní opatření posílil o nová, související s pandemií Covid 19. Fléda dlouhodobě usiluje o maximální bezpečnost návštěvníků, umělců i zaměstnanců klubu, soustavně spolupracuje s nadací Podané ruce a Koordinačním centrem prevence Odboru sociální péče Magistrátu města Brna a je držitelem certifikátu bezpečnějšího nočního života Hard And Smart. Program klubu Fléda se realizuje za finanční podpory Statutárního města Brna a MK ČR. Vstupenky na jednotlivé akce je možné zakoupit v prodejních sítích SMSticket a GoOut.

Vybrané koncerty podzimní sezony 2020:
12. 09. – CA$HANOVA BULHAR, LABELLO – vyprodáno (hip-hop/rap)
17. 09. – MYDY (pop/elektronika)
19. 09. – CHURAQ CLIQUE, HOFTYK, NAUME (hip-hop/rap)
24. 09. – GAIA MESIAH (rock / hard rock)
26. 09. – YZOMANDIAS, NIK TENDO (hip-hop/rap)
27. 09. – DENOI – benefiční koncert (dance metal)
03. 10. – SMACK (hip-hop)
08. 10. – N.O.H.A. (d’n’b/ world music / dubstep)
09. 10. – CAMO & KROOKED (AUS) (EDM/d’n’b)
10. 10. – REST & DJ HERBY, MARTIN MATYS (hip-hop/rap)
14. 10. – POLEMIC, MEDIAL BANANA (ska/reggae)
16. 10. – JOHN TALABOT (ES) – festival Echoes
17. 10. – STEIN 27 – křest alba Teorie pádu (hip-hop/rap)
22. 10. – MORČATA NA ÚTĚKU (rock/punk/metal)
23. 10. – ACH ANO (hip-hop/rap)
27. 10. – REDZED, EDDIE FRESCO (MLT) – Bats And Aliens Tour (hip-hop/rap)
28. 10. – ZRNÍ – křest alba Nebeský klid (rock/alternativa)
29. 10. – BILLY BARMAN (indie pop / alternativa)
05. 11. – J.A.R. (funk/pop/jazz/rap/rock)
07. 11. – SKINNY BARBER, SENSEYBorn To Die Tour (hip-hop/rap)
12. 11. – MIG 21 (pop-rock)
13. 11. – MIG 21 (pop-rock)
14. 11. – VIKTOR SHEEN (hip-hop/rap)
16. 11. – JUICY M (UA) (EDM/house)
19. 11. – SKYLINE (pop/elektronika)
20. 11. – ALVA NOTO (DE) – festival Echoes
21. 11. – LOYALITY NIGHT (hip-hop/rap)
02. 12. – VISACÍ ZÁMEK (punk)
03. 12. – BERT & FRIENDS (indie rock/pop)
09. 12. – LUCKY CHOPS (USA) (brass/jazz/rock)
12. 12. – DORIAN X GREY (hip-hop/rap)
15. 12. – POLETÍME? (rock/pop/country)
16. 12. – POLETÍME? (rock/pop/country)
18. 12. – TY NIKDY (hip-hop/rap)
19. 12. – MONKEY BUSINESS (funk/pop)

Kontakty a odkazy:
pr@fleda.cz
www.fleda.cz
www.facebook.com/fledaclub
www.instagram.com/fledaclub

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *