RockShock

Internetový rockový magazin

Koncert proslulého perkusionisty Martina Grubingera – 8. září na Výstavišti

Text: 2 Media
Foto: Simon Pauly

Rakouský perkusionista MARTIN GRUBINGER je znám nejen svým hudebním mistrovstvím, ale také neopakovatelným charismatem na pódiu. Přijďte se přesvědčit 8. září od 20.00 hodin na Výstaviště v Praze-Holešovicích na koncertě Pražské jaro uvádí: Martin Grubinger, který je součástí unikátního multikulturního projektu Praha ZÁŘÍ. Koncert je přístupný zdarma, ovšem s ohledem na aktuální protiepidemická opatření je nutná předchozí akreditace.

Martin Grubinger je patrně nejlepším perkusionistou současnosti. Vystupuje jako sólista s nejslavnějšími symfonickými orchestry, se souborem The Percussive Planet Ensemble, který založil, nebo – jako 8. září v Praze – s vlastním triem. Jeho koncerty charakterizuje střídání historické hudby s tvorbou současných autorů a tradiční hudbou mimoevropských kultur. Neměnnou konstantou je strhující energie, se kterou se Grubinger hudby zmocňuje. A obrovské množství nejrůznějších bicích nástrojů, kterých prý rakouský virtuos vlastní pět set. Do Prahy si jich přiveze plný kamion!

Mezinárodní hudební festival Pražské jaro se stal součástí velkolepého třítýdenního svátku zábavy a kultury Praha ZÁŘÍ, který od 8. do 28. 9. na Výstavišti v Praze-Holešovicích představí program sestavený společně všemi stěžejními pražskými festivaly. Více informací na www.prahazari.cz.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *