RockShock

Internetový rockový magazin

7. ročník festivalu Pilsen Busking Fest 2020 proběhne od 4. do 5. září!

Text: Jiří Návrat

Od 4. do 5. září se obyvatelé Plzně a okolí mohou těšit na již 7. ročník mezinárodního festivalu Pilsen Busking Fest, který se odehraje v ulicích a parcích na 6 hlavních zónách mezi polednem a desátou večerní. Centrem festivalu se stane oblíbené místo U Branky, kde se na velkém pódiu vystřídají hlavní hvězdy festivalu, vyroste kreativní zóna Živá Velryba, proběhne malý food festival plný exotických pokrmů a po skončení hlavního programu po 22. hodině se celý prostor promění v jednu velkou diskotéku. Ale nebojte, nebude se rušit noční klid, jelikož návštěvníkům budou zapůjčena sluchátka, a každý si tak bude moci vybrat mezi dvěma hudebními styly, které naživo naservírují vybraní DJs.

Festival už zná také svůj program a mapu. Stačí si jednoduše na webu
www.buskingfest.cz
vybrat z přehledu potvrzených umělců a v kombinaci s mapou a programem zveřejněným na odkaze
www.clashfinder.com/s/pbf2020
je ihned jasné, kdy, kde a kdo vystupuje. Pořadatelé upozorňují, že v programu se mohou objevit různé změny a přesuny, takže jej doporučují pravidelně aktualizovat. Specialitou letošního ročníku je 10 volných zón, kde dostane šanci kdokoliv mimo hlavní program pro prezentaci svého umění. Tyto zóny jsou opět součástí mapy a bližší pravidla pro jejich využívání hledejte na webu festivalu.

Neoficiální začátek festivalu proběhne již 3. 9. v klubu Anděl, kde se představí největší hvězdy festivalu THE TROUBLE NOTES z Německa a FREEBORN BROTHERS z Polska. Diváci tak dostanou více prostoru pro poznání i dalších umělců či kapel, kterých bude v letošním roce kolem 35. Skvělá představení určitě předvedou například BRASS AVENUE, SHIZZLE ORCHESTRA, DAIANA LOU, OLGA SHOW, ROCKY LEON, AN EAGLE IN YOUR MIND a mnoho dalších.

Jak už se stalo tradicí, na Pilsen Busking Festu nesmí vedle hudby a tance chybět ani nový cirkus, žongléři, komedianti a akrobati. V letošním roce se tak můžete těšit na celkem šest různorodých zástupců těchto disciplín! Jejich hlavní zóna bude umístěna před Knihovnou v ulici Bedřicha Smetany, ale narazit na ně můžete i na zónách dalších. Pro zajímavost zde představíme polovinu z nich. Umami Dance Theatre je od pohledu velice nesourodá dvojka ze Španělska. Ale jak je již zvykem, zdání často klame a tihle dva borci jsou nejenom skvělými tanečníky, akrobaty, ale především úžasnými showmany! Marcos Masetti je rodák z Argentiny, nyní žijící v Itálii, který přijede na Pilsen Busking Fest již potřetí a diváci se mohou těšit na vystoupení plné žonglérských, cirkusových a komediálních prvků. Závěrečné vystoupení na této zóně bude v pátek i sobotu patřit Rulasovi Quetzalovi z Mexika, jehož show je založena na propojení hudby a ohně.

„Na celý festival je vstup sice zdarma, ale doporučujeme návštěvníkům přispět do klobouku či jakékoliv nádoby dobrovolně. Nejenom v tomto složitém období, kdy kulturní scéna dostala opravdu tvrdou ránu, je podle nás zcela zásadní touto formou podpořit a hlavně ocenit vystupující umělce,” dodává a apeluje na diváky Jan Šinko, hlavní dramaturg festivalu.

Kromě facebookové události
www.facebook.com/events/1032001907216149
sledujte také webové stránky
www.buskingfest.cz
nebo facebookový profil pořadatelů

www.facebook.com/PilsenBuskingFest
.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 122

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *