RockShock

Internetový rockový magazin

Už jen necelý měsíc zbývá do HakelFestu

Text: Jiří Olszar

Jak už jsme dříve informovali, 19. 9. 2020 se v areálu královéhradecké firmy Hakel uskuteční velice zajímavá akce HakelFest, kterou spolupořádají organizátoři populárního Fryyfestu, jenž byl ze známých důvodů přesunut na příští rok. Letošní ročník HakelFestu je tak proto brán jako taková menší náhražka za letošní hvězdně obsazený a zrušený Fryyfest.

Nicméně příznivci rocku a metalu ani v tomto případě nepřijdou zkrátka a kvalitu si dopřejí tak jako tak. Už třeba jen headliner festivalu MIRO ŠMAJDA a jeho neuvěřitelně nabušená a servítky si neberoucí banda TERRAPIE jsou jasným důkazem, že se zde bude hrát nejen kvalitně a hlavně pro dobrou zábavu. Ostatně posuďte sami, třeba prostřednictvím crazy klipů Sněhurva nebo Pán PRCtenů. Pekelné zvony se rozezní během vystoupení jedné z nejlepších tuzemských revivalových kapel AC/CZ. Kdo ví, jestli bude ještě příležitost vidět australskou legendu naživo, takže tohle je určitě bezvadná možnost si její nesmrtelné hity připomenout. Crossoveroví RAIN hrají pro změnu výhradně vlastní tvorbu, i když se rovněž nevyhýbají tomu, zařadit do svého repertoáru nějaký ten zajímavý cover.

Dalším revivalovým spolkem pak bude MILAN SCHELINGER BAND, ve kterém odprezentuje bratr legendárního zpěváka Jirky Schelingera Milan ty nejzásadnější hity z jeho bohaté, ale bohužel krátké kariéry. Skupina HAKELBAND je vlastně původně podniková kapela (jak ostatně napovídá samotný název), která se ale vrhla i na vlastní tvorbu, postavenou na klasických hardrockových základech. Rock/metalová formace VENDETTA z Hradce Králové připomene další nestárnoucí hity, a to ve své multirevivalové show. Chybět by neměly songy takových kapel jako AC/DC, Black Sabbath, Gotthard, Iron Maiden nebo Judas Priest. Čerstvě potvrzenou poslední kapelou pak jsou rovněž místní KODIAK. Na konci minulého roku konečně představili novou posilu, zpěvačku Lucku Brátovovou. Momentálně pracují na nových skladbách, a pokud vše stihnout i nazkoušet, možná nějaké novinky představí už na HakelFestu.

Pořád ještě platí (nebo se mění) nějaká omezení, proto doporučujeme neváhat s koupí vstupenek v předprodeji. Ty jsou momentálně k mání (dospělí 399 Kč, děti od 10 do 14 let 100 Kč, mládež od 15 do 17 let 200 Kč) na www.ticketmaster.cz.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/1516981891816023
www.mirosmajda.com
www.acdcrevival.cz
www.rainband.info
www.schelinger.cz
www.hakelband.cz
www.vendetta-rock.cz
www.bandzone.cz/kodiakrock

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *