RockShock

Internetový rockový magazin

Charitativní NADĚJEfest potvrdil účinkující i pro první festivalový den

Text: Jiří Olszar

Jak už jsme dříve informovali, tradiční NADĚJEfest nemohl být ze známých důvodů letos uskutečněn a musel být přesunut na příští rok. Pořadatelé z organizace Naděje z kamionu, z. s., ovšem nechtěli příznivce tohoto charitativního festivalu připravit o pořádnou dávku rock/metalové muziky. A proto nejenže uspořádali v letošním roce menší náhražku v podobě akce Rockování s Nadějí, ale samotný NADĚJEfest nechali rozrůst hned do dvou festivalových dnů a v minulých dnech představili kompletní soupisku i pro páteční program.

K již dříve potvrzeným kapelám prvního festivalového dne, kterými jsou skvělí powermetalisti PORTA INFERI z Nového Jičína a návštěvníkům NADĚJEfestu už měli tu čest se ukázat na druhém ročníku v Trutnově, navíc posilněni o skvělou loňskou desku Alive a letošní česky otextovaný singl Svobodná cela, a z Prahy dorazivší poměrně nabušená heavy/thrashová parta EPIDEMY, která minulý měsíc potvrdila novou posilu na bubenické stoličce a také prozradila, že díky koncertní pauze usilovně maká na nových skladbách, se přidá hned trojice dalších účinkujících.

V pátek 18. 6. 2021 se pak na Rockovém hřišti v Pilníkově u Trutnova k této dvojici přidá, dá se říct už ‘stájový kůň’ Naděje u kamionu, z. s., pražští METALCRAFT, kteří po letošním EP Cannonball (remix 2020) konečně představili naživo svého nového zpěváka Mr. Steelyho a do příštího roku určitě ještě stihnout připravit nějaké novinky. Na prvním ročníku NADĚJEfestu se mimo jiné představila skupina Wishmasters, v jejímž čele stála skvělá a sympatická zpěvačka Iveta Aman. Ta se začátkem roku stala členkou poměrně nové skupiny SYMMERYA, která představí program, ve kterém zazní skladby od interpretů jako Nightwish, Deep Purple, Tarja nebo Bonnie Tyler v symfonicko/metalových úpravách. Nebude chybět ani ochutnávka z vlastní tvorby. Poslední potvrzenou kapelou pátečního programu pak budou SALIERI z Nového Bydžova. Původní ‘rockoperní’ projekt pod názvem Zajatci času se postupem času proměnil v regulérní kapelu, která na NADĚJEfest přiveze svůj našlapaný symfo/powermetalový set i zbrusu nové CD Černobyl.

Co se týče sobotního programu (19. 6. 2021), tam zůstává momentálně vše beze změn, takže se fanoušci mohou těšit na již dříve potvrzené kapely MANUAL, PURNAMA, V.A.R., KARAMEL, RAIN, ANARCHIA, CARPATIA CASTLE a VANAHEIM. Jak je z výčtu patrné, na pódiu se sejdou jak mladá metalová krev, tak i klasické rockové legendy.

Tváří festivalu zůstává i malý Nikýsek, který trpí hned několika postiženími: Arnold-Chiariho malformací, dětskou mozkovou obrnou, celkovou svalovou hypotonií, dětským autismem a výrazným motorickým i mentálním opožděním. Veškeré informace o Nikýskovi najdete zde:
www.facebook.com/Nikýskova-cesta-za-zdravím-1530424240515069

Další akce pořádané Nadějí z kamionu, z. s.:
19. 9. 2020 – Novoměstský Tuplák
www.facebook.com/events/408820283380660

17. 10. 2020 – Metal Party pro Michaelu – III. ročník
www.facebook.com/events/392166198325753

Související odkazy:
www.nadejefest.cz
www.facebook.com/events/255130945897269
www.facebook.com/nadejefest
www.nadejezkamionu.cz
www.facebook.com/nadejezkamionu

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *