RockShock

Internetový rockový magazin

Brian Baják predstavuje v skladbe Interstellar deväťstrunovú gitaru Sivčák BW9GS

Text: Brian Baják
Foto: archív Briana Bajáka

Gitarista BRIAN BAJÁK zverejnil video k novej inštrumentálnej skladbe Interstellar, ktorá je jeho prvou kompozíciou nahratou na deväťstrunovej gitare zo slovenskej dielne majstra Sivčáka. O bicie sa postaral talentovaný Christopher Géci a videoklip sa natáčal v Žiline a jej okolí.

V týchto dňoch bola zverejnená nová skladba Interstellar. Vznikla a bola nahratá v žilinskom štúdiu Briana Bajáka. Tento firemný gitarista značky Sivčák pomohol uviesť na trh svoj podpisový model gitary BW#GS už pred vyše 10 rokmi, kedy sa jednalo o sedmistrunový model prirodzene nasledovaný štandardnou šiestistrunovú verziou neskôr doplnenou aj o ôsmistrunový model na základe dopytu gitaristov z celého sveta.

„Od prvých pokusov na 9strunovej gitare až po túto skladbu to bola pre mňa zaujímavá, vzrušujúca a nie vždy jednoduchá cesta. Aj keď mojim hlavným nástrojom zostáva siedmistrunová Sivčák BW7GS, Interstellar určite neostane mojou poslednou skladbou na 9 strunách,” doplnil Brian Baják.

Rudolf Sivčák: „Áno, toto je línia profesionality! Vynikajúca Brianova tvorba a nápady priamo stvorené pre tento nástroj BW9GS. Som rád, že všetky prísne detaily, ktoré sme s Brianom dolaďovali pred výrobou tejto gitarky, splnili svoj cieľ. Už teraz viem, že v budúcnosti pripravíme spoločne ešte veľa veľkých prekvapení… Dík, Brian!”

Brian Baják je slovenský gitarista, producent, skladateľ a spevák. Narodil sa na Slovensku, začal hrať na klavír vo svojich 6 rokoch a pokračoval s týmto nástrojom deväťročným štúdiom na poli klasickej hudby, čo mu poskytlo silné hudobné základy. Gitare sa začal venovať až neskôr a technicky sa mu podarilo doštudovať mnohé aspekty modernej elektrickej gitary počas jeho pôsobenia v Londýne. Svoju gitarovú kariéru spojil so slovenskou značkou gitár Sivčák, ktorá od roku 2008 vyrába Brianov podpisový model gitary s označením BW#GS. V súčasnosti pracuje Brian ako hudobný producent a zvukový inžinier a venuje sa vlastnej sólovej tvorbe. V minulosti pôsobil Brian Baják okrem iných aj v kapelách HT, Brainscan, Problem, Baron Blade…

Minulý rok začal Brian experimentovať s deväťstrunovými gitarami a nová gitara BW9GS na seba nenechala dlho čakať. Majiteľ značky a výrobca Rudolf Sivčák sa chopil výzvy a kvôli želanej univerzálnosti a veľkému tónovému rozsahu bola gitara vyrobená vo viacmenzúrovom prevedení (v angličtine ‘multiscale’).

Interstellar je siedmiminútová inštrumentálna skladba s prvkami možno až filmovej hudby, v ktorej sa hlavný hudobný motív variuje v rôznych aranžmánoch doplnený o ďalšie vedľajšie motívy. Na bicie hrá mladý a talentovaný bubeník Christopher Géci. Na svoje si prídu fanúšikovia inštrumentálnej metalovej hudby, milovníci prepracovaných gitarových sól, nekompromisných rytmov a nápaditých zmien. Hudba je obohatená o vizuál vo forme videa natočeného kameramanom Martinom Michútom. Základný priestor scény poskytlo kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie a svetelný dizajn vytvoril Ints Plavnieks.

Viac informácii nájdete na:
www.brianbajak.com
www.sollerguitars.com
www.facebook.com/BrianBajakPage

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 1 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 70

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *