RockShock

Internetový rockový magazin

Triponaut představují nové EP Escape

Text: Dirty Dancing Booking

Představujeme vám v pořadí druhé EP pražské kapely TRIPONAUT, které nese název Escape a nabízí posluchačům tři nové skladby – Mercy, Siren a Cambo. Oproti eponymnímu EP z roku 2019 se ke slovu dostává více elektroniky, ale Triponaut se nebojí ani experimentů s živými loopy, různými samply a méně obvyklými hudebními nástroji.

Hned v úvodním songu Mercy na didgeridoo hostuje neuvěřitelný Ondřej ‘Ondrone’ Glogar (Hypnogen, Yedhaki:Nautika), jehož nahrávka vznikla za němého úžasu všech přítomných během jediné krátké improvizace.

Co naopak zůstává, je pro Triponaut typická velkorysejší stopáž jednotlivých skladeb, živá rytmika podbarvená elektronikou a vrstvení zvukových ploch a pasáží do rozmáchlých instrumentálních příběhů. Samozřejmě také minimalistická trumpeta.

Escape si klade za cíl hudebně vyjádřit prožitky z Triponautových imaginárních cest, navodit tak atmosféru jeho světa a posluchače do ní zcela vtáhnout. EP Escape bylo opět nahráno ve studiu JáMor pod dohledem Ondřeje Ježka. Ten se ujal i finálního mixu a masteringu. Vizuální koncept a cover EP tentokrát vznikly ve spolupráci s umělcem a tatérem Martinem Routou.

Triponaut se poprvé objevili v roce 2016 v momentě, kdy se k nezávazným kamarádským jam sessions kytaristy, baskytaristy a bubeníka přidal čtvrtý člen. Přibyly tak klávesy, trumpeta a první elektronické prvky.

Kapela tím získala svůj osobitý zvuk a začala koncertovat, tehdy ještě pod názvem Jeremy. V roce 2017 vyšel první singl Detroit, nahraný ve studiu 3bees ve spolupráci s Ondřejem Dvořákem. O dva roky později už kapela vystupovala pod přiléhavějším názvem Triponaut a vydala své první EP Triponaut (2019).

Pro své koncerty Triponaut vybírají spíše neokoukaná místa a neobvyklé prostory. Cílí na komorní festivaly, alternativní kulturní projekty a malé kluby.

Triponautovy cesty můžete sledovat na Facebooku, YouTube, popř. na Instagramu.

EP lze poslechnout na Spotify, Deezeru, Google play a dalších, případně stáhnout ze stránek Bandcampu.

K vidění a poslechu naživo můžete navštívit třeba festival Z/lom (22. 8.).

Kontakty a odkazy:
triponautband@gmail.co
www.triponaut.bandcamp.com
www.facebook.com/triponaut

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *