RockShock

Internetový rockový magazin

Letní parket Ostrov se opět promění v metalové peklo

Text: Jaroslav ‘Bejv‘ Petřík

My se nevzdáváme! Koronavirus nám zhatil plány na tradiční červnové vydání Mazce a nejasné podmínky pro pořádání akcí nás donutilo přesunout část původního line-upu (především zahraničního) na následující rok 2021. Nicméně i tak si budeme tento rok moct hodit škrpálem na 8 českých metalových špiček! Žánrové rozkročení bude zase pestré, i když se budeme stále držet v ranku extrémního metalu. Nu, posuďte sami!

Extrémní a technický metal bude tento rok zastoupen velice aktivní smečkou světových parametrů ANIME TORMENT. Tito hoši neskutečné dospěli a v současné době svým mixem moderního death metalu se severským nádechem patří k tomu nejlepšímu na CZ scéně. Další v pořadí může být trutnovská smečka EXORCIZPHOBIA, která je jednou z nejoblíbenějších kapel v ČR. Jejich natlakovaný a energický thrash metal je přesně to, co našim fanouškům chutná. Pravověrný a srdcem zahraný death metal přijedou prezentovat pardubičtí borci DYSANGELIUM. Na melodičtější notu spustí raketově vzestupující hvězda na poli metalcoru, kapela HILLSIDE. Jejich chytlavý mix metalu a coru je nabitý neskutečnou dávkou energie a s jistotou se bude jednat o černého koně tohoto CZ vydání Týneckého mazce.

F.O.B. není nutné moc představovat. Kapela, která hrne svůj mix metalcoru a deathu do fanoušků už 25 let, bude dalším chodem. Pro úplný výčet je potřeba ještě doplnit death/grindové drtiče DPK a melodic/death/blackmetalovou krev v podobě kapely NOCTURNAL PESTILENCE v čele s perfektní frontwoman. Co se týče pořadatelské kapely ELYSIUM, o tu taky tento rok fanoušci nepřijdou!

Festival je pořádán v příjemném areálu letního parketu Ostrov ve středočeském městě Týnec nad Labem (cca 60 km od Prahy, 30 km od Pardubic). V areálu je dostatečný prostor pro stanování (možno přijet již v pátek). O pitný režim i něco do žaludku bude královsky postaráno! Pohodlí návštěvníků je zajištěno dostatkem lavic se stoly s přímým výhledem na pódium. Parket je kryt mobilním stanem o rozloze 160 m2, takže nepřízeň počasí nemá na zážitek z festivalu prakticky žádný vliv. Areál bude otevřen od dvou hodin. V těsné blízkosti areálu je i dostatek prostoru pro parkování. Samozřejmostí na Týneckém mazci je skvělý zvuk, příjemný areál, dobré pivo a jídlo, a vy můžete na oplátku dokázat, že máte náš fest rádi.

Mimochodem, termín již 15. ročníku byl stanoven na 29. 6. 2021 minimálně za účasti kapel BEAR (BE), FALLCIE (RU), WORDS THAT BURN (IRE) ad.

Týnecký Mazec 2020 – 29. srpna, 15.30 hod. – Týnec nad Labem, Letní parket Ostrov

Veškeré informace o festivalu se dozvíte na FB stránce festivalu, ve video upoutávce nebo na FB události.

Související odkazy:
www.facebook.com/TyneckyMazec
www.facebook.com/watch/?v=3505753996101455
www.facebook.com/events/3882473425159777

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 8

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *