RockShock

Internetový rockový magazin

Wacken Open Air rozjíždí Wacken World Wide

Text: Eva Houšková
Foto: Kateřina Smid

Letošní ročník oblíbeného festivalu Wacken Open Air byl, stejně jako mnohé další, kvůli zákeřné koroně zrušen a přesunut na příští rok. I jeho pořadatelé se tak ocitli v nelehké situaci, nesložili ale ruce do klína a kromě přípravy příštího ročníku se pustili i do přípravy digitálního vysílání koncertů s názvem Wacken World Wide.

Pod heslem ‘Když nemůžete přijet do Wackenu, přijde Wacken k vám!’ se digitální festival Wacken World Wide rozjede na webu už tuto středu 29. července a díky partnerům Telekom s Magenta-Musik-360.de a Bitcasino.io se ho tak může zcela zdarma zúčastnit každý.

Postupně budou odvysílány live koncerty kapel, jako jsou například SABATON, BLIND GUARDIAN, HEAVEN SHALL BURN či KREATOR, které se odehrají na tajném místě a budou přenášeny po celém světě. Kromě toho budete moci zhlédnout i řadu dalších vystoupení, nahraných speciálně pro Wacken World Wide, třeba ALICE COOPERA, FOREIGNER, BODY COUNT, RAGE, LORDI, THERAPY? nebo ESKIMO CALLBOY. Uvidíte tak jejich vystoupení například v legendárních amerických klubech, v podzemí nebo i v obýváku umělců. K tomu navíc W:O:A otevře svou bohatou pokladnici a zpřístupní legendární koncerty, které se tu v minulosti odehrály. To vše se uskuteční nejen díky sponzorům, ale částečně i díky výtěžku z prodeje speciálního merchandise vytvořeného pro letošní, byť neuskutečněný ročník. Trika, mikiny apod. můžete stále koupit zde:
www.metaltix.com/index.php?affiliate=woamerchwoahomenew

Co se týče letošních vstupenek, víc než 90 % fanoušků se rozhodlo nepožadovat vrácení peněz a ponechat si je na příští ročník. Několik z nich se dokonce rozhodlo svou vstupenku jinému fanouškovi darovat. A ty zbylé vrácené opět velmi rychle zmizely, takže příští ročník už je zase vyprodaný! Ještě tu ale je šance lístek získat – někteří z festivalových cestovních partnerů jich pár nabízejí a také některé letošní vstupenky 2020 se ještě řeší a mohou být později k dispozici. Pokud máte zájem, zapište se na čekací listinu na www.wacken.com/en/tickets-shop/mailing-list. První kapely pro příští ročník W:O:A budou oznámeny už příští sobotu.

Související odkazy:
www.wacken-world-wide.com
www.facebook.com/wackenworldwide
www.instagram.com/wackenworldwide

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 57

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *