RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Lucie potvrdila účast na letošním ročníku projektu Summer Arena

Text: Echopromotion
Foto: Ondřej Pýcha

LUCIE, která v roce 2018 vydala po šestnácti letech nové řadové album EvoLucie a obdržela za něj dvě Ceny Anděl, vystoupí v původní, nejznámější sestavě: Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. 7. 8. v Brně a 13. 8. v Ostravě v rámci projektu Summer Arena. Návštěvníkům obou akcí nabídne průřez svojí úspěšnou, více než třicet let trvající kariérou.

Lucie vstoupila na českou hudební scénu v roce 1988, nicméně založena byla již o dva roky dříve, kdy také odehrála svůj úplně první koncert. První sólovou deskou byla stejnojmenná Lucie z roku 1990, posledním albem pak v roce 2018 EvoLucie.

Lucie, mimo jiné držitel titulů ‘Interpret’, ‘Skupina’ a ‘Album dvacetiletí’ v rámci jubilejního 20. ročníku hudebních Cen Anděl, nebo například i vítěz Českého slavíka v letech 1999–2002, je obrovským pojmem české hudební scény. Se všemi svými třemi prvními studiovými alby překonala magickou hranici 100 000 prodaných nosičů a získala Diamantovou desku. Celkem skupina za dobu svého fungování prodala přes milion hudebních nosičů.

Vystoupení v Brně a Ostravě budou jediná, která letos skupina Lucie na Moravě odehraje. Fanoušci mají šanci využít voucherového programu a uplatnit tak hodnotu svých poukazů za zrušené koncerty Lucie ve Slavkově a v Praze.

Unikátní projekt s názvem Summer Arena se zastaví v šesti krajských městech, zprostředkuje několik desítek koncertů, během kterých se vystřídá osm interpretů. Koncerty se vždy odehrají v atraktivním kulturním areálu, který postupně vyroste ve všech městech, tedy v Jihlavě, Brně, Ostravě, Plzni, Praze a Liberci.

Pořadatelem akce jsou agentury Glanc, Pink Panther Agency, BrainZone, Blackstar Media ve spolupráci s Live Nation CZ, které tento open air operativně připravily jako reakci na aktuální situaci, kdy je omezen počet návštěvníků.

Summer Areny budou vybaveny tou nejlepší dostupnou technikou, jaká je za běžných podmínek k dispozici jen pro velké zahraniční interprety a špičkové české eventy. Arény se pak po každém hudebním bloku budou stěhovat o město dál jako běžné koncertní turné.

Velkoryse navržené prostory budou samozřejmě splňovat všechna aktuální nařízení MZČR a z toho vyplývající veškerá hygienická opatření. Arény budou mít rozlohu osm tisíc metrů čtverečních a jejich kapacita bude dva a půl tisíce lidí. Organizátoři se zaměřili také na občerstvení. Součástí mobilní arény budou designová restaurace s barem nebo prostorné stany.

Detailní program s přehledem měst najdete na www.summer-arena.cz/vstupenky-a-program.

07. 08. – Brno, Brněnské výstaviště, ceny vstupenek 550–950 Kč
13. 08. – Ostrava, Dolní Vítkovice, ceny vstupenek 490–790 Kč

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 5

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *