RockShock

Internetový rockový magazin

Seven a Harlet rozpoutali v Plzni za Kalikovákem peklo

19. června 2020, Plzeň, Kalikovák

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 19. června 2020 si do zahrady Kalikovského mlýna v Plzni přijely zařádit dvě kapely, a to Seven a Harlet. My jsme u toho samozřejmě nemohli chybět, neboť obě kapely jsou zárukou parádní rockové zábavy. Po příjezdu na místo jsme obdivovali krásné prostředí jedné z dominant města Plzně – Kalikovského mlýna, zrekonstruovaného v roce 2006.

Na zahradě byl postavený obrovský party stan a stage. Lidé postupně přicházeli a obsazovali místa k sezení. I o občerstvení bylo dokonale postaráno. Čepovaná Plzeň, dostatek nealko nápojů a výtečná klobása. Krátce po 18. hodině obsadila stage domácí plzeňská kapela HARLET, která se přivítala s fanoušky a spustila dvouhodinový set převážně revivalové hudby. Na kapele bylo vidět, jak si koncert po koronavirové pauze užívá a jak jí chyběl kontakt s fanoušky. Za nemocného bubeníka zaskočil bicman ze skupiny Artur a svého postu se ujal dokonale.

Po vystoupení na zahradě Kalikováku se začaly dít divy. Z důvodu technických problému se zvukem se začalo stěhovat veškeré vybavení kapely SEVEN do stanu na trávu, stoly se odsunuly, a vzniklo tak provizorní pódium přímo u fanoušků. Ohňové efekty, které měla kapela nachystané a odzkoušené, se stále posunovaly, až nakonec z bezpečnostních důvodů byly odpojeny úplně. Nakonec se přesunutí kapely ukázalo jako dobrý tah, neboť začalo poměrně hustě pršet, a tak fanoušci nemuseli stát na dešti a mohli si dokonale užívat tolik očekávaný koncert kapely Seven, který odstartoval ve 21.30 hodin. Kapela přijela z Českých Budějovic a hraje progressive metal. Hned v úvodu se zpěvák Jirka ‘Kombi’ Komberec bouřlivě přivítal s fanoušky a představil nového člena kapely Seven, kytaristu Denise Fana, který studuje konzervatoř a na kytaru hraje 12 let. Dnes to byla jeho premiéra před publikem a musím konstatovat, že se svého úkolu zhostil více než na výbornou. Vůbec to nevypadalo, že je v kapele nováček, právě naopak. Měla jsem pocit, jako by s kapelou hrál odjakživa, perfektně do této skvělé partičky zapadl, hudebně i pohybově. Za mě všechny palce nahoru.

Všechny pecky téhle skvělé kapely považuji za nadstandardní, zmíním se alespoň o super pecce Život, ke které byl před půl rokem natočen parádní videoklip; a tenhle song měl u posluchačů obrovský úspěch. Samozřejmě nechyběly ani osvědčené Mury a Jihočech. Fanoušci se skvěle bavili, užívali si devadesátiminutové vystoupení plnými doušky. Na závěr vystoupení Honza ‘Kirk’ Běhunek, zakládající člen kapely, famózní kytarista, jehož kytarová sóla dominovala po celé vystoupení, poděkoval pořadatelům, zvukařům a fanouškům, kteří dnes dorazili a užili si pořádný metalový nářez.

Co dodat na závěr? Kdo si našel čas na dnešní akci, určitě se bavil od začátku až do konce i přes nepřízeň počasí. A za tento skvělý zážitek patří veliké poděkování pořadateli panu Dušanovi Hujasovi a kapelám Seven a Harlet.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 56

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *