RockShock

Internetový rockový magazin

V Mostech u Jablunkova odstartují prázdniny v rockovém duchu

Text: Jiří Olszar

„Na Slamníku, tam je hej,” zpívají Alkehol ve svém prastarém hitu. A hej bude i všem příznivcům dobrého rocku, kteří se vydají 27 června 2020 do Mostů u Jablunkova, kde je bude čekat první ročník open air akce Slamník Fest, konaný v areálu Hospůdky u hřiště Slamník.

Hrát jen tak na pohodu, k tanci i dobré pařbě, bude hned čtveřice převážně místních kapel. Mnohé z nich jsou známé spíše u místních fans, ale třeba jablunkovští S.T.S už vyrazili i mimo region či dokonce republiku. ‘Chlapi z Goralie’ o sobě tvrdí, že nejsou žádní umělci a mají rádi srandu, pivo, holky a poctivou muziku. Stopa jejich zemitého rocku zůstala vtisknuta už do tří nahrávek. Ta poslední s všeříkajícím názvem Parta bláznů vyšla v roce 2018, ovšem návštěvníci Slamník Festu se mohou těšit na zbrusu nové fláky, které zde kapela představí vůbec poprvé naživo.

Skupina MOTOR, původem z Českého Těšína, vznikla tak dávno, že si její zrod nepamatují snad ani členové původní sestavy. Faktem je, že z ní do dnešní doby zůstal už jen zpěvák a kytarista Marcel ‘Rocker’ Michalovský. Toho dnes doplňují Lumír ‘Lemur’ Outrata (ex-Bastard, ex-Sjetý gumy ad.) – bicí, Vladimír ‘Wovík’ Spáčil – kytara, Roman ‘Schaller’ Zogata – baskytara a zbrusu nová členka, zpěvačka Kateřina ‘Doňa’ Donová. MLSNÍ STARCI vystupují před publikem jen sporadicky. Parta ‘mlsných’ pánů z Jablunkova si tu a tam zahraje ve zkušebně jen tak pro radost, a když už to musí být, nechají se občas ukecat k vylezení z ulity. ULYJ je údajně spolek neumělců z Goralie, který pro radost fanoušků zahraje kdeco v akustické podobě.

Vstupné na akci je dobrovolné a hrát se bude za každého počasí, protože goralští rockeři nejsou z cukru. Samozřejmostí bude dobré jídlo a pivo poteče proudem.

Slamník Fest Vol. 1 – line-up:
18.00–18.45 – Mlsní starci
19.00–20.00 – Motor
20.30–21.30 – S.T.S
21.45–??? – Ulyj

FB událost – www.facebook.com/events/264472271444819

Související odkazy:
www.stsband.cz
www.bandzone.cz/sts
www.bandzone.cz/motor

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 32

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *