RockShock

Internetový rockový magazin

Blackshard se letos připomněli světu 'neseriózní' EP nahrávkou

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Je to už hezkých pár let, kdy se původně šenovská thrashmetalová kapela BLACKSHARD pochlubila svou poslední řadovkou Realms Of Blackshard (2015). Pět let ‘spánku’ ale stačilo, takže po přesídlení do Prahy a zformování nové sestavy (z té původní zůstali jen kytarista a zpěvák Tomáš Tomis a kytarista Vašek Homola) přišla na řadu i nová nahrávka. Ta nese název For Me Behind Me a vyšla v podobě EP jak elektronicky, tak i na fyzickém CD.

EP obsahuje čtyři nové songy a jeden bonusový remake skladby This Life Ainʼt Your Last z debutu Mankind Disorder, který, nově nahraný, ukazuje jasný vývoj a směr nové sestavy. Z původního old school thrash metalu toho moc v nové tvorbě nezbylo a kapela se začala ubírat mnohem modernějším směrem, přestože má stále ‘nářezové’ parametry. Je zde cítit modernější přístup opírající se zejména o groove metal a metalcore s výrazným melodickým zabarvením.

I zvuk zní na dnešní dobu dost moderně, přestože se jedná o ryzí DIY záležitost. O mix a mastering se velmi dobře postarali frontman Tomáš Tomis a baskytarista Richard Erben. Hudebně je tedy vše v seriózní rovině, což se ale nedá říci o samotných textech. Ostatně už něco málo napovídá samotný název EP For Me Behind Me a potvrdil to i Tomáš Tomis, že to byl vlastně záměr napsat texty s doslovnými překlady a udělat si tak prdel z angličtinářských kritiků. Koneckonců obrázek si můžete udělat sami prostřednictvím lyric videí, případně pročtením bookletu, kde je mimochodem vtipně ukryt i název bonusového songu This Life Ainʼt Your Last. Všechna videa jsou dílem Richarda Erbena.

Odkazy na videa:
Law Unto Myself – www.youtube.com/watch?v=ylkVnamJlC8
World We Built On Lie – www.youtube.com/watch?v=1_bY_SF93zE
One With God – www.youtube.com/watch?v=twxHsLUdiJE
For Me Behind Me – www.youtube.com/watch?v=oQE6mmAnFO8

Aktuální sestava skupiny:
Tomáš Tomis – kytara, zpěv
Vašek Homola – kytara, doprovodný zpěv
Richard Erben – baskytara
Dominik Novák – bicí

Související odkazy:
www.facebook.com/blackshardband
www.fmbm.cz
www.bandzone.cz/blackshard

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 11

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *