RockShock

Internetový rockový magazin

Agressive Music Fest potvrdil novou soupisku pro letošní ročník

Text: Jiří Olszar

Koronovirová krize poměrně hodně zamíchala festivalovými kartami, což se dotklo i jubilejního 10. ročníku Agressive Music Festu, který se letos uskuteční 17.–18. 7. 2020 na tradičním místě v Pohoří u Dobrušky. Festival se pro letošní rok podařilo zachránit, nicméně pořadatelé museli řešit nový line-up, zejména kvůli neúčasti zahraničních kapel. Některá zahraniční jména se ale přece jen do aktuální soupisky dostala.

Mezi nově potvrzenými kapelami nechybí grindoví šílenci HYSTOS z Nového Bydžova, pořádný hardcore/metalový nátěr naservírují CRIPPLED FINGERS, kteří připomenou svou loňskou novinku Warzone, na AMF téměř zdomácnělá deathmetalová smečka TREDIS HARM ANY nebo k posrání skvělá grindová legenda GUTALAX. ANIME TORMENT z Litoměřic od poslední desky řádně přitvrdili a jistě to potvrdí i na právě chystaném EP. Opavští SCARS OF THE INSANE nejsou na hudebním poli žádnými nováčky, přestože jsou na světě teprve 5 let. Na kontě mají již dvě výborná alba a některé hudebníky si fanoušci jistě pamatují z kapely Insane.

Co se týče zahraničních hostů, podařilo se pořadatelům ulovit hned trojici zajímavých spolků. Ten nejlepší maďarský thrash metal bude možné slyšet v podání kapely ARCHAIC. Přestože letos překvapil fanoušky odchod frontmana Tamáse Jósa, pro Archaic se nejedná o žádnou komplikaci. Jeho role se ujme kytarista Péter Erdélyi, který je rovněž velice schopný křikloun, jak potvrdil ve svých předchozích působištích. Účast potvrdila i polská úderka KOIOS. Tady si přijdou na své především milovníci drsného death metalu, kterým není cizí ani obliba v metalcoru. Našlapaným melodickým death metalem pak všechny zahrnou rakouští agresoři EPSILON, kteří byli na novou soupisku připsáni jako poslední. Jejich brutální krajané INFECTED CHAOS potvrdili účast už loni v září, a protože se jich krize nijak extra nedotkla, nebudou na festivalu chybět.

Tato jména se tak připojila k již dříve potvrzeným kapelám, mezi kterými nechybí crustová smečka BLITZKRIEG BOYZ, deathcoroví divočáci ELYSIUM či thrashmetaloví funebráci GÖTTERDÄMMERUNG. Další jedovatou porci hardcore/metalu naservírují INPAIN, sadistický thrash pro změnu vytáhnou kultovní KRYPTOR, MADAFAKA pro změnu rozvášní davy nekompromisním deathcorem, industriální MEAN MESSIAH přivezou úplně čerstvou novinku Divine Technology, podobně jako death/grindoví PROLAPSED, kteří se novou deskou pochlubili loni. Slovenští STERCORE přivezou pořádnou dávku groove/deathcoru prezentovanou i na jejich posledním počinu Indifference. K nejzkušenějším partám letošního ročníku pak budou patřit deathmetaloví démoni TORTHARRY a nekompromisní thrashoví zabijáci V.A.R. Chybět samozřejmě nemůžou rock/metaloví YETHELL, kteří mají vlastně Agressive Music Fest na svědomí.

Sečteno, podtrženo – 22 skvělých kapel a 2 dny parádní muziky; tak taková bude oslava 10. ročníku Agressive Music Festu.

Vstupenky lze pořídit v síti Ticketstream (www.ticketstream.cz) za 665 Kč na oba festivalové dny.

Další důležité informace najdete zde:
www.agressivemusicfest.eu
www.facebook.com/AgressiveMusicFest.cz
www.facebook.com/events/461339781262799

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *