RockShock

Internetový rockový magazin

Imortela Metalfest se po pauze vrací zpět

Text: Jiří Olszar

Imortela Metalfest, jehož šest předchozích ročníků měla vždy pod palcem otrokovická metalová kapela IMORTELA, se po dvou letech vrací zpět. Loňský rok byl pro skupinu dost hektický – řešilo se hlavně hodně personálních změn –, a proto se pořadatelé rozhodli posunout 7. ročník až na letošní léto.

Tentokrát to bude ovšem poprvé mimo rodné Otrokovice, jak byli fanoušci až doposud zvyklí. Tradiční rybářský areál Štěrkoviště v Otrokovicích letos totiž prochází rekonstrukcí (a částečně i z důvodu koronaviru), proto se veškeré hudební dění přestěhuje 4. července 2020 do areálu Žopy v Holešově. Podle pořadatelů se jedná o krásný, zrekonstruovaný a částečně zastřešený areál, takže návštěvníci tak jistě nepřijdou o patřičný komfort.

Na pódiu se představí celkem čtyři kapely různého rock/metalového zaměření. Už zmiňovaná Imortela se tedy představí v poněkud pozměněné sestavě, navíc v kapse s novou loňskou nahrávkou Nespoutaná. Skupina ale momentálně opět něco studiově tvoří, takže je možné, že se fanoušci dočkají i nějaké další nové muziky. Headlinerem letošního ročníku ovšem budou zkušení crossoveroví DARK GAMBALLE z Vyškova. Tahle stylově těžce zařaditelná formace, v jejíž hudbě najdeme jak prvky metalu a rocku, tak i elektroniky, letos slaví kulatiny. Je to už totiž rovných 30 let, co se vyloupli z podzemí na tento svět (původně pod názvem Dark), a 20 let, kdy začali používat nynější název, takže trošku přibrzděné oslavy rozjedou v létě na plné pecky. A že se jedná o kapelu mezi fanoušky i kritiky nesmírně populární, dokazují třeba úspěchy v aktuálních Cenách Břitva 2019. Tam se dostali nejen do ‘Galerie legend’, ale urvali i dvě druhá místa v kategoriích ‘Neřadové album roku’ a ‘Videoklip roku’. Poslední deska Hluboký nádech hovoří jasně – pořádně se nadechněte a ponořte se do jejich pohlcující muziky.

Další zkušenou partou budou zlínští hardrockeři FIREBALL. Ti podobně jako Dark Gamballe letos slaví kulaté výročí, a to rovných 20 let na scéně. Oslavu stihli ještě v únoru před korona krizí na domácí půdě Bamboo Clubu, ale je více než jasné, že slavit chtějí celý rok a na další hraní jsou patřičně nažhavení. A když jsou kluci v dobrém rozmaru, občas si střihnou i nějakou zajímavou předělávku z repertoáru zahraničních hvězd, tak přijďte a zkuste je vyhecovat. Léty prověřené hity ale budou znít především v podání kudlovické skupiny HALOGEN. Ta je na světě již od roku 1988 a z původní sestavy nezůstal prakticky kámen na kameni. Kapela se zaměřuje většinou na tvorbu klasických heavymetalových veličin, zejména těch pocházejících z Německa. Takže v jejich provedení zazní třeba Axxis, Accept, Victory, Bonfire, ale třeba i nesmrtelný Lemmy.

Vzhledem k tomu, že i v červenci budou platit jistá omezení, doporučují pořadatelé zakoupit vstupenky v předprodeji. Tam se dají pořídit za 160 Kč. Pokud nějaké zbudou, budou na místě k mání za 200 Kč. Další informace k festivalu, vstupenkám a účinkujícím najdete pod níže uvedenými odkazy.

Vstupenky:
www.imortela.wixsite.com/imortelametalfest/vstupenky

Festival:
www.imortela.wixsite.com/imortelametalfest
www.facebook.com/imortelametalfest
www.facebook.com/events/207441113701977

Kapely:
www.darkgamballe.cz
www.imortela.wixsite.com/imortela
www.facebook.com/fireballhardrock
www.facebook.com/Halogen-322150374608

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 13

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *