RockShock

Internetový rockový magazin

V Krnově se chystá už deváté pokračování North-Eastern Open Air

Text: North-Eastern Open Air
Foto: archiv festivalu

Fanoušci, přátelé, rockeři, rebelky a všichni milovníci tvrdé muziky, máme pro vás skvělou zprávu. I přes coronavirovou krizi a nepříznivou situaci pro pořádání hromadných akcí se uskuteční, za podpory Města Krnova, již devátý ročník kultovního festivalu North-Eastern Open Air, a to v sobotu 18. července 2020 od 14.00 hodin v areálu SVČ Krnov (ul. Dobrovského).

Můžete se těšit na šťavnatý program plný euforické atmosféry, divokých rytmů a pekelných výkřiků z podsvětí, kterým vás bude po celou dobu provázet grandiózní hudebník, zpěvák kapely Silence Before Decay a mistr slova Ondra Šebestík. A jaké hudební menu jsme si pro vás přichystali? Myslíme, že letošní line-up bude extra peprný. No, posuďte sami.

Jako první pokřtí pódiová prkna hardrocková kapela DEFIBE. Tihle kocouři z Opavy naservírují slušný předkrm toho nejlepšího ze svého repertoáru. Druzí a neméně známí zlatohorští TATRAMAT ERROR žánrově zastoupí klasický punk obohacený o špinavé kytarové riffy a zpěvákův chytlavý projev. Další v pořadí rozdráždí naše chuťové buňky lanškrounská crew HEAD-LOCK. Kluci nás převálcují svou energickou thrash/hardcorovou náloží vůbec poprvé. Samosebou neopomeneme ani partičku, která si říká DWTK. Po pěti letech působení na domácí scéně každého napumpuje mrazivě podmanivým crossoverem. North-Eastern Open Air nabídne svým příznivcům také temný thrash/hardcore, který představí navrátivší se opavská legenda APATHY AGAIN. Věříme, že se v Krnově ukáže ve stejně skvělé formě jako před dvěma lety.

Pod širým nebem letos nebude chybět ani svěží rock/screamo kapela LOCO LOCO. Tato pražská bláznivá skvadra předvede svůj unikátní projekt plný intenzivních zážitků. Ve druhé polovině programu nás vezmou do světa příznačného hardcoru, rozmanitého crossoveru a syrového punku hudební závisláci a ‘fotříci’ festivalu, domácí TARTARO:S. Ne nadarmo se říká, že hoši jsou samé překvapení; a nezklamou ani protentokrát. V průběhu svého živáku si ještě stihnou pokřtít své právě vydané a nebezpečně ostré album Heart & Soul. Celý kruh pak uzavře ruská smečka WELICORUSS, která nás roznese na kopytech svým symfonickým black metalem extra světové kvality a seznámí nás se zákoutími zatím posledního alba Siberian Heathen Horde, které vyšlo u firmy El Puerto Records.

Závěrem proběhne tradiční loterie s věcnými cenami nejen hudebního rázu. Pro tento rok premiérově vaši žízeň uhasí a hlad zažene hospůdka Na Rozcestí z Krnova. Přijďte se pobavit, uvolnit, konečně pořádně nadechnout, poklábosit s přáteli, zapařit na kapely. Přijďte si prostě udělat radost. Celou tuhle kompilaci na místě pořídíte za krásných 200 korun. Podrobnější info najdete na www.bandzone.cz/legendoftartaros nebo www.northeastern.webnode.cz.

 

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *