RockShock

Internetový rockový magazin

Přesunutý Monster Of Metal And Hardcore se uskuteční v říjnu

Text: Jiří Olszar

Situace kolem koronaviru se dotkla i trutnovského charitativního festivalu Monster Of Metal And Hardcore, jehož šestnácté pokračování bylo naplánováno na 18. 4. 2020. Vzhledem k aktuálním omezením se pořadatelé rozhodli přesunout celou akci na podzim, konkrétně na 10. října 2020.

Soupiska pro nový termín zůstane prakticky beze změn, pouze původně potvrzená ruská grindová úderka S.C.A.T. musela svou účast zrušit. Pokud ovšem situace na podzim dovolí, mohou se příznivci festivalu těšit na zatím předběžně potvrzenou brazilskou smečku HATEFULMURDER. Čtveřice z Rio de Janeira to drtí od roku 2008 v pěkně ostrém metalcorovém duchu, přičemž v čele stojí sympatická, hlasově ale pěkně neurvalá Angelica Bastos, která se ke kapele přidala v roce 2015 a stihla s ní natočit už dvě alba – Red Eyes z roku 2017 a výbornou loňskou novinku Reborn.

Zbytek line-upu zůstává neměnný, takže se fanoušci mohou těšit na českou deathmetalovou legendu HYPNOS v čele s Brunem Kovaříkem. Momentálně tihle metaloví smrtonoši pilně pracují na novém albu, které by mělo vyjít krátce po festivalu (16. 10. 2020), takže pořádnou ochutnávku nové muziky jistě dostanou i návštěvníci festivalu. Deathcorová smečka ELYSIUM se pochlubila novým albem The Path Of No Return už v loňském roce a přijede ji připomenout i do Trutnova. Ani místní thrashmetaloví zabijáci EXORCIZPHOBIA nemají svou poslední desku About Us Without Us příliš starou. Vyšla v roce 2018 a obsahuje jak pořádnou dávku thrashmetalové agrese, tak i občasné míchání dalších metalových esencí.

Hodně společného se zmiňovanými Hatefulmurder mají i polští WARBELL. Vznik datují do stejného roku 2008, hrají ve čtyřčlenné sestavě, v čele stojí rovněž sympatická a hlasově podobně zvrácená Karolina ‘Gigi’ Wiêcek a loni se taktéž pochlubili novým albem Plague. Ani stylově si nejsou obě kapely příliš vzdálené. Polské komando se s tím také příliš nemazlí a dává vyniknout svým melodicky deathmetalovým choutkám. Příliš daleko to nebudou mít pardubičtí STREETMACHINE, kteří podle letošních novinek makají na nové desce. Zatím nabídli loni jen malou ochutnávku v podobě singlu a videoklipu Kovanej. Melodic/blackmetaloví DESIRE FOR SORROW z Českých Budějovic se během jedenácti let svého působení nejen na domácí scéně zapsali poměrně silně do povědomí fanoušků a rovněž nebudou chybět v aktuální soupisce Monster Of Metal And Hardcore.

Pokud se tedy už nic zvláštního nepřihodí, mohou se návštěvníci těšit nejen na pořádnou dávku kvalitní metalové muziky, ale i na to, že svou účastí podpoří těžce nemocná dvojčátka Týnku a Radovánka Hagenovy z Ostravy, která se stala tvářemi festivalu už třikrát. Více se o nich dočtete například na FB události.

10. 10. 2020. – Monster Of Metal And Hardcore, Trutnov-Voletiny

Související odkazy:
www.facebook.com/events/426408414828590
www.facebook.com/MonsterOfMetalAndHardcore

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 18

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *