RockShock

Internetový rockový magazin

O5 a Radeček vydávají po pěti letech nové album: „Je to naše životní deska,“ říká frontman

Text: BrainZone Promotion

Pop-rocková skupina O5 A RADEČEK vydává po pěti letech nové album s názvem HoraLove. Novinka obsahuje hity jako Hory, I tak to za to stojí nebo Romantický smyčce. Celé album vznikalo v legendárním Hansa Studios Berlin pod taktovkou novozélandského producenta Grega Havera. Album oficiálně vychází 27. září 2024.

„Se zahraničními producenty jsme už v minulosti pracovali, ale s Gregem Haverem to bylo jiné. Je skvělý, progresivní, cool, ale v něčem přece jen stará škola. To se projevilo například v tom, že nás po dlouhé době dostal do studia zase všechny dohromady, zavřeli jsme se a týden intenzivně makali a točili celá kapela spolu. Také výsledný sound je napůl moderní, fresh a napůl je v písních stará dobrá rocková špína,“ popisuje spolupráci Tomáš Polák.

Pro kapelu z jesenických hor bylo natáčení v Berlíně jedním z nejlepších muzikantských zážitků vůbec: „Mít možnost natáčet ve studiu, kde své desky nahráli U2, Depeche Mode nebo David Bowie, je pro kluky ze Šumperka něco neskutečného. Ale Hansa nežije jen ze své bývalé slávy, naopak, je to pořád moderní, špičkově vybavené studio, které využívají ty největší současné kapely. Pár týdnů před námi tam natáčeli třeba Coldplay nebo BTS. Byl to zvláštní pocit nahrávat na klavír, na který před námi hrál Chris Martin,“ dodává Polák.

Nové album HoraLove obsahuje devět písní. Titulní skladba Hory loni získala Českého slavíka v kategorii ‘Píseň roku rádia Impuls‘ a také širší nominaci na Cenu Anděl. Poslední singl I tak to za to stojí zase boduje v rádiovém éteru a drží se přes půl roku na první příčce mezi nejhranějšími domácími skladbami.

Písničky z nové desky kapela živě představí fanouškům na HoraLove tour, která odstartuje 25. 10. v Hradci Králové a vyvrcholí 16. 2. v pražském Obecním domě koncertem s MORAVSKOU FILHARMONIÍ. Koncertní šňůra zahrnuje deset zastávek a speciálním hostem bude zpěvák THOM ARTWAY. Lístky na turné jsou již nyní v prodeji v síti Ticketlive.cz.

Přehled koncertů a předprodej vstupenek – www.ticketlive.cz

Více informací na www.o5.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 790

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *