RockShock

Internetový rockový magazin

Letošní Prague Music Week vedle hudební konference a veletrhu nabídne nově permanentku na více než 30 koncertů v pražských klubech

Text: Zuzana Kantorová

Prague Music Week, jehož druhý ročník proběhne na přelomu října a listopadu v Praze, přichází s několika novinkami. Konference a veletrh, které jsou určeny hudebním profesionálům a všem, kdo se hlouběji zajímají o dění v této dynamicky se rozvíjející oblasti, se od 31. října do 2. listopadu přestěhují na nové místo – na Výstaviště Praha v Holešovicích. Letošní podtitul, který zní ‘All You Need Is Music…And Money!‘, odkazuje k hlavnímu tématu, na který se vedle dalších aktuálních otázek pořadatelé zaměří: kde v hudbě jsou finanční prostředky, kde je hledat a získávat. Program konference nabídne téměř 40 debat, prezentací, panelů a praktických workshopů za účasti předních domácích i zahraničních osobností ze všech oblastí hudebního průmyslu. Nově však navíc Prague Music Week nabídne ve spolupráci s pražskými kluby a promotéry všem hudebním fanouškům tzv. Prague Music Week Pass. Tedy permanentku, kdy se od 28. října do 7. listopadu za jedno vstupné zájemci dostanou na celkem 34 zahraničních i domácích koncertů a 3 divadelní představení ve 13 pražských klubech. Vstupenky na konferenci a Prague Music Week Pass jsou již v prodeji za zvýhodněné ceny. Více informací na www.praguemusicweek.cz.

Díky Prague Music Week Passu se fanoušci, kteří si chtějí na přelomu října a listopadu naplno užít pražskou klubovou scénu, dostanou s permanentkou v ceně 990 Kč (prvních 200 kusů) nebo 1290 Kč během 11 dní na 34 koncertů a 3 divadelní představení ve 13 klubech. V nabídce zájemci najdou taková jména jako CALL ME KARIZMA, JOHN MAUS, STARSET, LUCKY LOVE, MOIMIR PAPALESCU & THE NIHILISTS nebo PORTLESS včetně několika již vyprodaných večerů. „Chceme dát možnost veřejnosti brouzdat noční hudební Prahou, ukázat obrovskou nabídku, kterou pražské kluby nabízejí a která tvoří ‘hudební tep města‘. Jde o velkou novinku, takže jsme zvědaví, jak se uchytí. Děkujeme všem klubům a pořadatelům koncertů, kteří do toho s námi jdou,“ zdůrazňuje ředitel Prague Music Weeku Marek Vohralík. Další praktické informace včetně seznamu koncertů s daty a místy, na které Prague Music Week Pass platí, najdou zájemci zde. Pozor – důležité upozornění: na koncertech je pro držitele Passu limitovaná kapacita.

Letošní konference nabídne v Křižíkových pavilonech B a C vedle čtvrtečního zahájení, veletrhu a setkání profesních sdružení dva dny na třech scénách plné diskusí, prezentací, panelů i neformálního setkávání pro profesionály a všechny fanoušky, které zajímá, co aktuálního se právě děje ve světě hudby u nás i v zahraničí. Nebudou chybět praktické workshopy pro hudebníky včetně Spotify For Artists Masterclass. Jako řečníci přijali pozvání domácí i zahraniční zástupci a zástupkyně festivalů, labelů, klubů, managementů kapel, médií i kreativních profesí – například viceprezident hudebního festivalu SXSW (South By Southwest) James Minor, jedna z nejvýraznějších osobností v oblasti rozvoje umělců Rev. Moose nebo hudebník David Koller.

Jako hlavní téma se programem bude prolínat otázka finančních prostředků. „My všichni milujeme hudbu. I když ji ale máme rádi sebevíc, dříve nebo později vyvstane někde v pozadí otázka peněz. Peníze nejsou to první a hlavní, proč to děláme, ale bez nich to prostě nejde. Letos se tak společně zaměříme na to, kde vlastně peníze všude v hudbě jsou, kde je hledat, kde je získávat,“ říká k volbě hlavního tématu šéf programu konference Jakub Nový. „Vedle toho se navíc nejen dotkneme, ale i ponoříme do dalších témat – umělá inteligence, udržitelnost, koncerty a města okolo, hudební média, bezpečnost akcí, Ukrajina a možná dojde i na pořadatelské historky,“ dodává Nový.

Vedle konference bude možné na Výstavišti Praha navštívit také technologický veletrh inovací, kde se na ploše až 1500 m2 představí firmy a produkty, které posouvají hudební svět. Budou zde vystavovat technické i technologické firmy, venues, dodavatelské i produktové firmy. Vstup na veletrh je zdarma.

Prague Music Week navazuje na úspěšné hudební konference Nouvelle Prague a Beats Evolution Conference a bere si z nich to nejzajímavější. Konal se poprvé v roce 2023 v Národním domě na Smíchově a přidruženém Futurum Music Baru. Loni jej navštívilo celkem 2500 lidí.

Prague Music Week 2024:
31. 10.–2. 11. 2024 – konference, veletrh, networking, vstupenky zde
28. 10.–7. 11. 2024 – koncerty v pražských klubech – vstupenky zde

Další info na www.praguemusicweek.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 819

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *