RockShock

Internetový rockový magazin

Krnovský metalový festival North-Eastern Open Air žije a můžete se těšit na jeho jedenáctý ročník

Text: North-Eastern Open Air

Termín je pro tento rok stanoven na sobotu 15. 07. 2023 a tentokrát jste vítáni v novém areálu TJ Sokol Chomýž (Krnov, Krásné Loučky) již od zaběhnutých 14.00 hodin. Věříme, že díky sportovnímu prostředí takto bude možno vtisknut festivalu novou tvář a nový areál přinese další výhody, možnosti a lepší zázemí. Se změnou areálu přichází také nový festivalový ‘kuchař‘, takže piva a klobás bude pro všechny dost.

A nyní pojďme k tomu, jaké hudební menu vás čeká tento ročník. Jsme skutečně rádi, že jedenáctý rok se ponese v duchu účasti dvou zahraničních hostů a také toho nejlepšího, co naše metalové scéna nabízí. BLACK ADDER – hardcore/metal z Valašského Meziříčí, to jsou adepti na úvodní slovo a vězte, že česky zpívaný metal od podlahy nenechá nikoho v klidu. TRIBES OF MISERY z Olomouce už měli možnost se na krnovských pódiích prezentovat. To, že opakování je matka moudrosti, v tomto případě neplatí doslova. Nyní se posunuli do škatulky progressive/death metal a oproti dobám minulým představí nového zpěváka i těžkotonážní materiál. Svůj technicky dokonalý metal z Mohelnice přijedou představit kluci z ARCHEONIC. Kdo měl už možnost tuhle kapelu vidět, si rozhodně nenechá ujít její skvělou jízdu obohacenou nadstandardními hráčskými výkony. Radost poslouchat. Zkusme zapátrat v paměti po nějaké skvělé kapele z Velkého Meziříčí. A jestli si vzpomenete na BAD VICTIM hrající death/soul, pak jste na správné adrese. Od dob minulých přijedou ostřílení borci představit čerstvý materiál a ukázat, jak vypadá vystoupení vyhraných týpků.

Festival už je v plném proudu a hned se zajedeme podívat k sousedům na Slovensko, jak tam umí hrát metalcore. Až z dalekých Košic dorazí chalani z BREAKING THE TAROT a předvedou to nejlepší, co se v nich skrývá. Jistou zárukou kvality bude fakt, že v kapele hraje na kytaru René Blahušiak, kterého si jistě starší fans mohou pamatovat z deathmetalové legendy Dementor. Pomyslná laťka kvality stoupá výš a výš a na řadu přichází další zahraniční hosté DON GATTO pocházející z maďarského Szekszardu a hrající hardcore světové extra třídy. Zárukou kvality budiž fakt, že hráli na pódiích s kapelami jako například Pro-Pain, Hatebreed, First Blood, Madball nebo Napalm Death. Kdo zná, ví, že si jejich set nemůže nechat ujít. Jako předposlední kapela k nám přijedou zahrát bzenečtí thrashmetalisté SHAARK. Podle samotných pořadatelů není to nejlepší z českého thrashmetalového rybníku Arakian, ale právě Shaark, kteří už brázdí pódia od roku 1991 a považují za velkou čest, že přijedou svou skvělou práci předvést také na pódium tohoto malého krnovského festivalu. Jako poslední položka programu North-Eastern Open Air vystoupí domácí a za pořádáním stojící TARTARO:S. Hardcore/crossover punk s příměsí mandragory by mohl jistě být důstojnou tečkou již tak dosti nabitého programu.

Následuje složka nehudební v podobě tradiční loterie s věcnými cenami nejen hudebního rázu. Přijďte se pobavit, uvolnit, nadechnout se svěžího vzduchu, poklábosit s přáteli, zapařit na kapely, dát si něco dobrého. Musíte si jednoduše udělat radost. I přes malinké zvýšení ceny v souladu s měřítky probíhající inflace je 250 korun českých důstojnou cenou, která určitě nezruinuje žádnou domácnost. Příznivá cena je zatím stále možná díky neutuchající podpoře Města Krnova.

Podrobnější info najdete zde:
www.facebook.com/northeasternopenair
www.northeastern.webnode.cz
www.bandzone.cz/legendoftartaros


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 972

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *